PROTORELATOS: EL SETGE (UN RELAT DE MARC CERRUDO)

SETGE

Marc Cerrudo

El setge

 

L’armadura cenyida al pit els hi dificultava la respiració, cada cop més entretallada davant la imminència del setge. Les espases encara embeinades i les fletxes reposant als buiracs; però aquella calma d’acer duraria poc.

Aquell era el seu regne, molts anys de suor i patiment l’havien aixecat del no res. No estaven disposats a què ara, emparats per una justícia divina sense fonaments, aquells estranys els hi prenguessin la terra que durant tant temps havien conreat, sembrat i estimat.

La superioritat de l’enemic era aclaparadora. Més soldats, millor maquinària de guerra, provisions per mesos i la confiança en la victòria, bé per aixafament o bé per desgast. Però hi havia quelcom que els invasors no tenien del seu costat: la raó.

Des de la muralla, els defensors observaven el funest panorama. El drama de la derrota es percebia, però la fe en la veritat impedia que la desmoralització els inundés. En un exercici d’utòpica esperança, les seves mirades escrutaven l’horitzó cercant l’arribada d’un aliat inesperat que els ajudés a combatre la injustícia a la qual s’enfrontaven. Sabien que esperaven en va.

Tambors i corns de batalla van començar a udolar i ressonar per tota l’esplanada que es desplegava davant la muralla. L’atac havia començat. En un acte instintiu, el rei i la reina s’agafaren de la mà. El seu feu estava amenaçat de mort, i els torturava pensar què seria del seu poble si les defenses queien i ells eren expulsats del tron.

El Pere i la Carme es van abraçar, reprimint les llàgrimes a dures penes. Aturats els dos, sense perspectives de trobar una feina amb un salari digne, no sabien com explicar als seus dos fills que havien d’abandonar la casa on havien viscut els últims deu anys per l’impagament de la hipoteca. El desnonament seria l’endemà.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s